Wij zijn sociaal!

Volg ons op InstagramFacebook of LinkedIn. Of laat de algoritmes achterwege en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

/

Werkwijze brochure

Of je nu een wetenschappelijk onderzoek wil publiceren of je vrijetijdsaanbod kenbaar wil maken? Enkel online of liever ook een print? We zijn er voor jou en werken met zorg én kleur aan jou brochure.
Voordat we beginnen met het traject, zitten we samen om in jullie eigen woorden het project te leren kennen. We horen graag waarover het gaat en wie het doelpubliek is. Is er al een huisstijl waarmee we rekening moeten houden of krijgen we carte blanche? Aan de hand van enkele voorbeelden uit onze eigen portfolio proberen we een duidelijk beeld te krijgen van de stijl die bij jullie past.

We controleren het aangeleverde tekst- en beeldmateriaal en geven eventueel suggesties naar het optimaliseren van de huidige structuur om zo de gebruiks- en leesvriendelijkheid te optimaliseren.

In het voorontwerp werken we enkele voorbeeldspreads uit. Deze bevatten alle nodige elementen om het totaalconcept duidelijk te maken: typografie, kleurgebruik, highlights, algemene lay-out, ..

Kiezen jullie ook voor illustraties op maat, dan werken wij er 1 à 2 al uit in het voorontwerp. Bij voorkeur krijgen wij bij de briefing een opsomming van de thema's waarrond er illustraties moeten gemaakt worden. Hoe elk thema juist gevisualiseerd moet worden, daar breken wij ons hoofd wel over.

Eens het voorontwerp is goedgekeurd gaan we met de volledige brochure aan de slag. We gieten alle teksten in, maken eventuele tabellen of diagrammen op (indien voorzien in de offerte) en plaatsen alle illustraties op de juiste plaats.

Hierna volgen twee aanpassingsrondes. Per ronde maken we een pdf-bestand dat we via Dropbox delen en waar jullie door middel van post-its feedback kunnen geven.

Voor een brochure leveren we de volgende exports aan:

  • een interactieve pdf: deze bevat cross-links, waarbij je tekst in de inhoudstabel kan aanklikken en meteen naar de juiste pagina wordt doorverwezen. Ook zijn voet- en eindnoten en urls aanklikbaar. Dit bestand kan gebruikt worden om de brochure te publiceren op jullie eigen website of digitaal door te sturen.
  • een drukklare pdf voorzien van een afloop en snijlijnen.
  • de eventueel opgemaakte iconen, illustraties of infographics (indien voorzien in de offerte), voor gebruik on- en offline in jpeg-, png- en pdf-formaat.

Drukwerk

Heb je graag hulp mij het bestellen van je drukwerk? We hebben verschillende contacten in ons netwerk. Afhankelijk van jullie budget, kwalitatieve voorkeuren en het type ontwerp (riso, digitale print, …), vragen wij vrijblijvend offerte op bij de gepaste drukkerij. Zo kunnen we jullie bijstaan bij de juiste keuze van papier en afwerking. 

Of het nu een wetenschappelijk onderzoek is of een publicatie van je vrijetijdsaanbod… we maakten al zeer uiteenlopende brochures. Benieuwd? Check ons portfolio en filter op “brochures”. Stuur gerust een mailtje naar hallo@buroknal.be als je zelf ook graag een brochure wil laten ontwikkelen. 

Deel dit artikel via

Getriggerd om samen te werken?
Vraag een kennismaking aan via

0499 32 68 55 (Anneleen)
0485 46 12 64 (Sofie)

Wij zijn sociaal!

Volg ons via Facebook, Instagram. Of laat de algoritmes achterwege, schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en krijg onze schrijfsels rechtstreeks in je inbox.