Wij zijn sociaal!

Volg ons op InstagramFacebook of LinkedIn. Of laat de algoritmes achterwege en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Het dossier van mij is van mij

Artevelde Hogeschool

“Het dossier van mij is van mij” is een brochure die we ontwikkelden op vraag van Artevelde Hogeschool. Zij deden uitgebreid onderzoek naar de beleving van jongeren, ouders en hulpverleners bij de uitoefening van hun recht op dossier in contacten en begeleiding in de jeugdhulpverlening. 

Een stevig onderwerp dat in een behapbare en luchtige brochure mocht gegoten worden die uitnodigt om te lezen. 

In plaats van gedetailleerde illustraties, kozen we voor abstracte figuren. Dit maakt het geheel tijdlozer en algemener. Gender, leeftijd en ras zijn niet van toepassing. We beelden thema’s als dialoog, participatie, vraagstelling, complexiteit, doelverschuiving, ongelijkheid en eigenaarschap uit aan de hand van abstracte vormen die tot leven komen. De iconen breken de tekst en maken de brochure toegankelijk, zonder het geheel kinderlijk te maken. 

Naast de brochure gaven we ook vorm aan twee A4-fiches die door hulpverleners als tool kunnen gebruikt worden om gesprekken aan te gaan met de jongeren en hun ouders. Ze bevatten handige vragen, tips, adressen enz… 

Ontdek ook deze knallers

  • Bib Sint-Gillis: 10 multi-inzetbare iconen
  • Stadskriebels: een vrolijk campagnebeeld om iedereen aan het sporten te krijgen in Brussel
  • Amai!: bouw je eigen slim systeem met dit bordspel

 

Getriggerd om samen te werken?
Vraag een kennismaking aan via

0499 32 68 55 (Anneleen)
0485 46 12 64 (Sofie)

Wij zijn sociaal!

Volg ons via Facebook, Instagram. Of laat de algoritmes achterwege, schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en krijg onze schrijfsels rechtstreeks in je inbox.