Wij zijn sociaal!

Volg ons op InstagramFacebook of LinkedIn. Of laat de algoritmes achterwege en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Nieuw logo en huisstijl voor de Brusselse Bibliotheken

Vlaamse Gemeenschapscommissie

In opdracht van de VGC en meer bepaald de koepelorganisatie voor de 20 Nederlandstalige Brusselse bibliotheken ontwikkelden we een nieuwe overkoepelende huisstijl waarin elke bibliotheek toch zijn eigenheid kan vinden. 

Het beeldmerk vormt een combinatie van een B (van Brussel en bibliotheken) met een tekstballon die verwijst naar dialoog. Een bibliotheek is vandaag de dag immers meer dan enkel boeken.

Elke bibliotheek heeft zijn eigen kleur gekozen en behoudt zijn eigen naam.

De koepelorganisatie krijgt een extra eigen kleur die aansluit op het kleurenpalet.

We ontwikkelden flyers, affiches, brochures, advertenties, sociale media posts, briefhoofdingen en zetten alle ontwerpen om in Canva templates waarmee de Brusselse bibliotheken zelf aan de slag kunnen.

Het logo werd verder uitgebreid met iconen en illustraties. 

Ook het vernieuwde regioreglement werd in een nieuw jasje gestoken. Deze brochure ligt in alle bibliotheken aan de balie en wordt meegegeven aan nieuwe leden.

Omdat elke bibliotheek zelf aan de slag gaat met de huisstijl ontwikkelden we een huisstijlgids met praktische do’s and don’ts en een overzicht van alle kleuren, logo’s, iconen en templates. Deze kan je hier bekijken.

Ontdek ook deze projecten vol illustraties

 

Getriggerd om samen te werken?
Vraag een kennismaking aan via

0499 32 68 55 (Anneleen)
0485 46 12 64 (Sofie)

Wij zijn sociaal!

Volg ons via Facebook, Instagram. Of laat de algoritmes achterwege, schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en krijg onze schrijfsels rechtstreeks in je inbox.