Wij zijn sociaal!

Volg ons op InstagramFacebook of LinkedIn. Of laat de algoritmes achterwege en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Een duurzaam en kleurrijk ganzenbordspel over farao’s en pyramides

Koninklijk Museum Kunst & Geschiedenis

“Expeditie Egypte” verhaalt de geschiedenis van twee eeuwen fascinerende archeologische ontdekkingen in het land van de farao’s en de totstandkoming van de Egyptische collectie van het museum. Op de tentoonstelling worden een tweehonderdtal objecten uit haar beroemde Egyptische verzameling samengebracht.

Buro Knal kreeg de opdracht om een spel te ontwikkelen zodat kinderen op een interactieve manier de tentoonstelling kunnen beleven. We kregen alle vertrouwen en de vrijheid om te experimenteren.

We ontwierpen een ganzenbordspel met als doel om tijdens de tentoonstelling objecten te zoeken en de vragen erover te beantwoorden.

Bij het ganzenbord hoort een speurblad waar ze hun aantekeningen op kunnen noteren en uiteraard zijn er ook pionnen en een dobbelsteen om zelf uit te knippen. 

Het hele pakket zit in een kartonnen envelop met bijhorende sticker.

We kozen voor dit project voor Riso print, uitgevoerd door Studio Boekenberg, die ons ook adviseerde over het type papier en het printen van de foto’s.

Er werden 1000 exemplaren gedrukt op crush corn-papier, een ongestreken gekleurd papier gemaakt van organisch afval. Ook Riso print is een zeer ecologisch verantwoorde manier van drukken met gerecycleerde inkt uit landbouwafval, wat maakt dat dit project volledig duurzaam tot stand kwam.

Ontdek ook deze Riso-knallers

 

Getriggerd om samen te werken?
Vraag een kennismaking aan via

0499 32 68 55 (Anneleen)
0485 46 12 64 (Sofie)

Wij zijn sociaal!

Volg ons via Facebook, Instagram. Of laat de algoritmes achterwege, schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en krijg onze schrijfsels rechtstreeks in je inbox.