Wij zijn sociaal!

Volg ons op InstagramFacebook of LinkedIn. Of laat de algoritmes achterwege en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

/

Creativitijd in Amsterdam

We trokken naar het Forward Festival en lieten ons 4 dagen lang onderdompelen in een creatief bad in een bruisende stad om met veel goesting en inspiratie weer aan de slag te gaan.

Inspiratie in ‘t kwadraat! We gingen naar het Forward Festival in Amsterdam en kwamen opgeladen en vol creativiteit terug.

We schreven het dit jaar nóg bewuster in onze doelen: tijd voor creativiteit! Dus na onze trip naar Berlijn dit voorjaar, lieten we ons nu prikkelen in Amsterdam. Een deel van het programma overlapte, maar toch hebben we nog heel veel nieuwe leuke dingen gezien.

Zo lieten we ons graag vervoeren door enkele straffe vrouwen die naast een stevige business ook gevoelige en persoonlijke thema’s durven uitdragen:

Christina Worner van DADA Project, een 3D-wonder die haar vrouw weet te staan in een hoofdzakelijk mannelijk-gedomineerde tak van design; Stephanie Specht, grafisch vormgeefster uit Antwerpen met een sterke focus op typografie en ontwerpen vanuit intuïtie; Loes van Esch en Simone Trum van Team Thursday, een Rotterdams grafisch bureau met kleurrijk grafisch werk en heldere concepten; …

Anna Ginsburg blies ons van onze sokken met haar prachtige handgetekende 2D-animaties over thema’s als body image, female representation en vluchtelingen. Ook haar persoonlijk verhaal over haar zus met een eetstoornis en haar motivatie om daar een film over te maken was mooi om te horen. Ze mocht met recht en rede het festival afsluiten.

Het hoogtepunt van het festival was toch wel de workshop “Tufting like a pro” van Tuftlab. (Al hadden we het bijna gemist doordat we op de verkeerde locatie stonden, maar een supersnelle taxirit later stonden we op de juiste plek en konden we nog aanlsuiten.) We maakten beiden een cadeautje voor onze dochters. De begeleiders waren met veel zodat je snel hulp kreeg als je vragen had. We werkten het tapijtje helemaal af met lijmen en scheren en een paar uur later wandelden we buiten met ons zelfgemaakte kip- en kat-tapijtje! Een topervaring die we absoluut willen herhalen. 

We bleven nog 2 dagen langer plakken in Amsterdam om te fietsen (wel een uitdaging met enkel een terugtraprem), lekker te eten (een minder grote uitdaging) en een bezoek te brengen aan het stedelijk museum tijdens een regenachtige namiddag. 

En zo hebben we alweer 4 inspirerende dagen achter de rug die ons veel goesting geven om met onze eigen projecten aan de slag te gaan. Benieuwd welke passieprojecten we zo uit onze creatieve mouw schudden? Check de uitbundige riso print van Anneleen en haar vrouwelijk en boldzy typo in ons portfolio.

Van de passie alleen kan je echter niet leven, dus we leerden ook dat werken voor Adobe, Nike, Apple en Google goed opbrengt. Aanvragen zijn welkom 😉 Maar uiteraard zijn we ook blij met een mailtje van jou! Dus mogen we voor jou creatief aan de slag? Stuur een mailtje naar hallo@buroknal.be .

Deel dit artikel via

Getriggerd om samen te werken?
Vraag een kennismaking aan via

0499 32 68 55 (Anneleen)
0485 46 12 64 (Sofie)

Wij zijn sociaal!

Volg ons via Facebook, Instagram. Of laat de algoritmes achterwege, schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en krijg onze schrijfsels rechtstreeks in je inbox.