Wij zijn sociaal!

Volg ons op InstagramFacebook of LinkedIn. Of laat de algoritmes achterwege en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Canva templates & opleiding op maat voor Thomas More

Thomas More

Thomas More kreeg een tijdje geleden een nieuwe huisstijl en 20 communicatiemedewerkers moeten daarmee aan de slag. Wij voorzien hen van gebruiksvriendelijke templates in Canva, een op maat gemaakte opleiding en maandelijkse terugkoppelmomenten voor vragen en suggesties.

Een veelheid aan variaties

De nieuwe huisstijl van Thomas More bevat naast een opgefrist logo, ook een uitgebreid pakket van op maat gemaakte iconen en patronen. De patronen variëren van sober tot heel expressief, waardoor je de stijl kunt aanpassen aan de boodschap. Een heel dankbare basis om mee aan de slag te gaan.

In een eerste fase ontwierpen we Canva templates voor flyers, affiches, posts en banners voor sociale media, een drieluik en roll-up banners. Bij elke afgeleide zorgden we voor verschillende variaties in de lay-out. Daarbovenop kunnen alle kleuren en patronen gewijzigd worden. Zo komen we uit op wel 27 variaties per lay-out oftewel 189 verschillende mogelijke affiches!

Gebruiksvriendelijkheid boven!

Vermits 20 verschillende personen aan de slag gaan met alle templates, was gebruiksvriendelijkheid een must! De meeste dingen wijzen zichzelf uit, maar hier en daar was wat extra uitleg handig. Daarom ontwikkelden we voor elke afgeleide een whiteboard waarin alle elementen verzameld werden: titels, tekst, uitgeknipte vormen, sociale media iconen, qr-codes enzovoort. De communicatiemedewerkers kunnen dan vanuit dat whiteboard de juiste elementen kopiëren en plakken in de templates.

Een cursus Canva op maat

Canva is op zich geen moeilijke tool, maar het kan wat overweldigend zijn als je er nog nooit mee gewerkt hebt. Daarom gaven we een korte opleiding aan de 20 communicatiemedewerkers over hoe ze de Canva templates kunnen gebruiken. 

Dit verduurzaamden we in een online cursus die plaatsten in -hoe kan het ook anders- Canva! Hoe tekst en afbeeldingen aanpassen, hoe templates gebruiken, hoe exporteren voor web of print, enzovoort. Netjes opgedeeld in verschillende overzichtelijke hoofdstukken zodat de video’s in een logische volgorde staan en gemakkelijk bijgewerkt kunnen worden. 

En zo staan de templates èn de bijhorende tutorials op één en hetzelfde platform.

Ontdek ook deze projecten

 

Getriggerd om samen te werken?
Vraag een kennismaking aan via

0499 32 68 55 (Anneleen)
0485 46 12 64 (Sofie)

Wij zijn sociaal!

Volg ons via Facebook, Instagram. Of laat de algoritmes achterwege, schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en krijg onze schrijfsels rechtstreeks in je inbox.