Wij zijn sociaal!

Volg ons op InstagramFacebook of LinkedIn. Of laat de algoritmes achterwege en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Een interactieve Citizen Science Starter Kit

VUB - Onderzoek

Hoe laat je burgers data verzamelen voor de wetenschap en wanneer is dat interessant voor jouw project? Voor de VUB mochten we een online Starter Kit vormgeven die net dat uitlegt. 

Aan de hand van illustraties tonen we enkele citizen science initiatieven in de praktijk. Je ziet burgers die wetenschappers helpen om data te verzamelen rond fauna, flora, overstromingen, mobiliteit, veiligheid, enzovoort. 

De eerder zachte tekenstijl in combinatie met de knalkleuren zorgt net voor rust en balans in het ontwerp. 

Om het geheel leesbaar en luchtig te houden, kozen we ervoor om verschillende onderdelen van de tekst te highlighten met een bijhorend herkenbaar kader of een gekleurde achtergrond. Dit verhoogt de leesbaarheid van het document en je kan het makkelijk scannen op bepaalde onderdelen zoals time to reflect, further reading, case studies of summaries.

Het resultaat is een interactieve pdf met een aanklikbare inhoudstafel, voetnoten die doorlinken naar de verklaring en externe hyperlinks. 

Ontdek ook deze projecten

 

Getriggerd om samen te werken?
Vraag een kennismaking aan via

0499 32 68 55 (Anneleen)
0485 46 12 64 (Sofie)

Wij zijn sociaal!

Volg ons via Facebook, Instagram. Of laat de algoritmes achterwege, schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en krijg onze schrijfsels rechtstreeks in je inbox.