Wij zijn sociaal!

Volg ons op InstagramFacebook of LinkedIn. Of laat de algoritmes achterwege en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Een uitbreiding van de huisstijl en een update van het logo

Scivil, Citizen Science Vlaanderen

Scivil is het kenniscentrum voor citizen science in Vlaanderen. “Citizen science” is wetenschappelijk onderzoek dat geheel of gedeeltelijk wordt uitgevoerd door vrijwilligers, vaak in samenwerking met of onder begeleiding van professionele wetenschappers. Scivil verzamelt en verspreidt kennis over citizen science en brengt actoren in het veld dichter bij elkaar. Ze kwamen bij Buro Knal aankloppen omdat ze een uitbreiding van hun huisstijl wilden en wij gaven ook ineens hun logo een lichte update.

We behielden de vorm en opzet van het logo, maar om het wat meer kracht bij te zetten, maakten we de vormen iets zwaarder. Dit komt ook de leesbaarheid ten goede, zeker als je het sterk zou verkleinen. 

We voegden 2 extra accentkleuren toe aan de huisstijl: geel en roos. Samen met het bestaande kleurenpalet van blauw, grijs en zwart biedt dit meer mogelijkheden tot variatie. Het blauw vormt de basiskleur en wordt enkel op zichzelf gebruikt of met één accentkleur. Mag het wat meer opvallen, dan gebruiken ze blauw en de beide accentkleuren samen.

De driekwart boog die de basis vormt van de S en de C in het logo trokken we door in de huisstijl. Deze zorgt voor kleurrijke en speelse elementen.

We maakten ook verschillende iconen die thematisch inzetbaar zijn.

We voorzagen hen van allerlei templates voor verschillende doeleinden. Als basis gebruikten we hiervoor een grid met rechte en schuine lijnen die gekleurde vlakken vormen. De vlakken vormen de basis om tekst en afbeeldingen op uit te lijnen. Dit grid wordt doorbroken door de boogjes die het geheel iets speelser maken.

Op basis van dit grid maakten we in Canva templates voor sociale media, posters, flyers en folders. De ontworpen iconen, patronen en vormen werden toegevoegd aan de Brand Hub in svg formaat zodat ze deze makkelijk zelf van kleur kunnen veranderen.

Ook bij de opmaak van powerpoint template was er veel aandacht voor variatiemogelijkheden. Scivil kan zelf de achtergronden en vormen van kleur veranderen en kunnen de vormen verplaatsen afhankelijk van de tekst of afbeelding waarmee ze gecombineerd worden.

Als laatste maakten we nog een word template met briefhoofding in de vernieuwde huisstijl.

Ontdek ook deze projecten

 

Getriggerd om samen te werken?
Vraag een kennismaking aan via

0499 32 68 55 (Anneleen)
0485 46 12 64 (Sofie)

Wij zijn sociaal!

Volg ons via Facebook, Instagram. Of laat de algoritmes achterwege, schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en krijg onze schrijfsels rechtstreeks in je inbox.