Wij zijn sociaal!

Volg ons op InstagramFacebook of LinkedIn. Of laat de algoritmes achterwege en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Duidelijke en luchtige toolkit over media

The European Media and Platform Policy + KU Leuven

EuromediApp is een Erasmus netwerk dat zich toelegt op het bestuderen, analyseren en bespreken van de voordelen en uitdagingen van digitale platforms in Europa en wereldwijd. Bedrijven als Google, Amazon, Facebook, Apple en Microsoft stellen momenteel universele standaarden op voor onlinediensten, maar hun praktijken zijn niet altijd in overeenstemming met Europese waarden zoals openheid, inclusiviteit, transparantie, privacy, samenwerking en bescherming van gegevens. 

Door kennis en onderzoekscapaciteit uit heel Europa en daarbuiten samen te brengen, biedt EuromediApp ruimte voor nationaal en transnationaal overleg over hoe toekomstige digitale diensten moeten en zullen worden bestuurd. Ze ontwikkelen o.a. werkdocumenten, lesmateriaal en workshops rond deze thema’s.

We ontwikkelden een digitale brochure die ook geprint kan worden. De toolkit heeft als doel om theoretische kaders en praktische richtlijnen aan te reiken om om te kunnen gaan met de media en de bijhorende uitdagingen vandaag. 

Het blauwe logo van EuromediApp moesten we behouden en we zorgen voor een aanvullend kleurenpallet. Omdat het thema zelf behoorlijk theoretisch is, kiezen we voor warme kleuren om balans te creëren. Elk hoofdstuk voorzien we van een illustratie waarin brede concepten worden uitgebeeld. Zo kunnen er verschillende boodschappen in gelezen worden.

De rest van de brochure hebben we bewust heel sober gehouden zodat de teksten serieus genoeg genomen worden. Daarnaast geeft dit een mooi contrast met de “vrolijkere” illustraties.

De hoofdstukken bestaan telkens uit 3 onderdelen: algemene tekst, sources en assignement. Elk onderdeel voorzagen we van een bijhorend icoon (paperclip, bril of bliksemschicht) en een bijhorend kleur zodat het steeds duidelijk is in welk onderdeel je zit.

Bekijk de volledige brochure via deze link.

Ontdek ook deze projecten

 

Getriggerd om samen te werken?
Vraag een kennismaking aan via

0499 32 68 55 (Anneleen)
0485 46 12 64 (Sofie)

Wij zijn sociaal!

Volg ons via Facebook, Instagram. Of laat de algoritmes achterwege, schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en krijg onze schrijfsels rechtstreeks in je inbox.